Rólunk

Miért?

Az Integrity Lab-et azért alapítottuk, mert szeretnénk az általunk képviselt szemlélettel hozzájárulni a minket körülvevő, megváltozott társadalmi és politikai környezet értelmezéséhez és alakításához. Meggyőződésünk, hogy ennek érdekében a megfelelő információk alapján kidolgozott stratégia következetes végrehajtására van szükség – tudatosan megválasztott szövetségesekkel.

Miért most?

Ma minden korábbinál több információ áll rendelkezésünkre, a minél gyorsabb feldolgozás közben azonban egyre nehezebb fókuszálni a valódi magyarázatokra és új szempontokra. A különböző társadalmi csoportok jelenléte és igényei hangsúlyosabbá váltak a politikai térben, szervezeti kapcsolódásuk, érdekeik érvényesítése ugyanakkor egyelőre felemás. A régi és új szereplők már közös térben, de eltérő szerepfelfogással léteznek egymás mellett: ezért hiányoznak a párbeszéd feltételéül szolgáló, kölcsönösen elfogadott keretek, a közös nyelv hiánya pedig hosszú távon a polarizáció veszélyével jár. A korábban magánügyként kezelt témák egyre többször formálják a politikai napirendet, és a politikai döntések is egyre inkább hatnak egyéni helyzetünkre és választásainkra.

Miért velünk?

Az Integrity Lab olyan projektek megvalósításáért dolgozik, amelyek hozzájárulnak a demokratikus jogállami keretek megerősítéséhez, az állampolgárok minél tudatosabb és aktívabb részvételéhez, és egy minél szabadabb és sikeresebb társadalom kialakításához. Ennek érdekében működünk együtt azokkal a magyarországi és nemzetközi szereplőkkel, akik támogatják e célok megvalósulását, és maguk is új megoldásokat keresnek a megfogalmazott problémákra – akár magán, akár civil vagy politikai szereplőként.