Fontos feladat, mely hatalmas problémákat okozhat

Az ember azt gondolná, hogy az egyik legnehezebb és egyben legnagyobb feladat a vállalkozás megalapítása és elindítása, hiszen embereket kell keresni, megfelelő kompetenciákkal, ki kell alakítani a megfelelő vállalati kommunikációs útvonalakat, a termékpalettát, ha éppen szükség van rá, a stratégiai és rövid távú terveket és még sorolhatná tovább az ember a feladatokat, persze amellett, hogy a jogszabályi kötelezettségeknek mindig és minden esetben meg kell hogy feleljen a folyamatok kialakítása, az emberek alkalmazása és a tevékenység végzése egyaránt.

Mindezek mellett persze az ember alig várja hogy egy kis lélegzetvételnyi időhöz és nyugalomhoz jusson, alig várja, hogy elinduljanak a folyamatok és a vállalat szépen és önállóan működni kezdjen. Az gondolja ugyanis, hogy ilyenkor neki lehetősége lesz egy rövidebb időszakra legalább kikapcsolni a telefonját és pihenésre hajtani a fejét. Persze ez szinte sosem valósul így meg, hiszen amikor a vállalat már szépen és önállóan működik kialakulnak azok a nehezen kezelhető helyzetek, amiket sokszor csak egy szakértő csapat bevonásával tud megállítani és visszafordítani az ember.

Az egyik legnagyobb ilyen probléma a vállalati stressz, amit az én cégem esetében is a Kogwheel csapatának stresszkezelés szolgáltatása tudott feloldani. Ha nem keresem fel őket amikor már észleltem, hogy ez a probléma nagyobb annál, amit én egyedül meg tudok oldani, akkor ma már biztosan csak egy tönkre ment cég tulajdonosa lennék és nem igazán azon kellene gondolkodnom, hogy milyen fejlesztéseket vigyünk végig a cégen az elkövetkező időszakban, hanem hogy hogyan és milyen módon tudnám a lehető legkisebb anyagi és morális fájdalommal megszüntetni a cégemet. Persze hála a jó égnek rátaláltam erre a szakmailag és emberileg is tökéletes kis csapatra, akik egy csapásra feloldották minden nehézségünket a vállalati hangulat romlása, a hatékonyság romlás, a motiváció hiány és az elvándorlás erősödésének témakörében. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket, és a stresszkezelés folyamatos és profi megoldásait is.